Ha Húsvét, akkor ízek, illatok és inspiráció – és mi tudjuk, hol kezdődik a készülődés: a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, ahol minden egy helyen megtalálható, amit egy stílusos ünnepi asztal kíván. Most Krasznai Norbi séf közreműködésével hoztunk nektek egy isteni finom receptet!

Húsvét alkalmából egy szuper egyszerű, mégis látványos „hamis” tart recepttel szeretnénk hozzájárulni az ünnepi asztalhoz. Nemcsak szemet gyönyörködtető, de néhány izgalmas, meglepő alapanyagnak köszönhetően az ízélmény is garantáltan emlékezetes lesz.

előkészítés: 10 perc sütés: 25 perc

ZÖLDSPÁRGA TART - MISO-S TÚRÓ, FEKETE FOKHAGYMA, EPER

Hozzávalók:

200 g túró

40 g finomra reszelt parmezán + extra a tálaláshoz

2 db tojássárgája

1 evőkanál fehér miso paszta

só és frissen őrölt fekete bors

70 g Alioli szósz fekete fokhagymával

2 evőkanál balzsamecet

2 evőkanál olívaolaj

1 csomag (400 g) vajas leveles tészta

250 g zöldspárga, megtisztítva

200 g eper chili ízlés szerint

20 g friss menta

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra légkeveréses üzemmódban.

2. Egy tálban keverd össze a túrót, a parmezánt, az egyik tojássárgáját, a misót és őrölt

borsot.

3. A keverőtálban dolgozd össze az alioli szószt, mentát, balzsamecetet, 2 evőkanál olajat

és egy teáskanál vizet, amíg sima krémet kapsz.

4. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, tedd rá a tésztát, és hagyj 2 cm-es peremet. A közepét

villával szurkáld meg.

5. Kend meg a közepét a túrós keverékkel, majd rendezd el rajta a spárgát egy irányba.

6. Locsold meg a maradék olajjal, sózd, borsozd. A peremet kend meg a másik tojássárgája

és kevés víz keverékével.

7. Süsd 20–25 percig, amíg a tészta széle aranybarna lesz.

8. Tálalás előtt kanalazd rá a fokhagymás öntetet, szórd meg chilivel és extra parmezánnal,

majd díszítsd cikkekre vágott friss eperrel. Vágd 8 szeletre, és tálald melegen vagy

szobahőmérsékleten.