Ha Húsvét, akkor ízek, illatok és inspiráció – és mi tudjuk, hol kezdődik a készülődés: a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, ahol minden egy helyen megtalálható, amit egy stílusos ünnepi asztal kíván. Most Krasznai Norbi séf közreműködésével hoztunk nektek egy isteni finom receptet!
Húsvét alkalmából egy szuper egyszerű, mégis látványos „hamis” tart recepttel szeretnénk hozzájárulni az ünnepi asztalhoz. Nemcsak szemet gyönyörködtető, de néhány izgalmas, meglepő alapanyagnak köszönhetően az ízélmény is garantáltan emlékezetes lesz.
előkészítés: 10 perc sütés: 25 perc

ZÖLDSPÁRGA TART - MISO-S TÚRÓ, FEKETE FOKHAGYMA, EPER
Hozzávalók:
200 g túró
40 g finomra reszelt parmezán + extra a tálaláshoz
2 db tojássárgája
1 evőkanál fehér miso paszta
só és frissen őrölt fekete bors
70 g Alioli szósz fekete fokhagymával
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
1 csomag (400 g) vajas leveles tészta
250 g zöldspárga, megtisztítva
200 g eper chili ízlés szerint
20 g friss menta
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra légkeveréses üzemmódban.
2. Egy tálban keverd össze a túrót, a parmezánt, az egyik tojássárgáját, a misót és őrölt
borsot.
3. A keverőtálban dolgozd össze az alioli szószt, mentát, balzsamecetet, 2 evőkanál olajat
és egy teáskanál vizet, amíg sima krémet kapsz.
4. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, tedd rá a tésztát, és hagyj 2 cm-es peremet. A közepét
villával szurkáld meg.
5. Kend meg a közepét a túrós keverékkel, majd rendezd el rajta a spárgát egy irányba.
6. Locsold meg a maradék olajjal, sózd, borsozd. A peremet kend meg a másik tojássárgája
és kevés víz keverékével.
7. Süsd 20–25 percig, amíg a tészta széle aranybarna lesz.
8. Tálalás előtt kanalazd rá a fokhagymás öntetet, szórd meg chilivel és extra parmezánnal,
majd díszítsd cikkekre vágott friss eperrel. Vágd 8 szeletre, és tálald melegen vagy
szobahőmérsékleten.