Így készítsd fel az autódat a tavaszra

5 dolog amire érdemes odafigyelnünk tavasszal

Nemsokára megérkezik az igazán jó idő, amikor mindannyian nagyobb utakra vágyunk. Éppen ezért érdemes felkészíteni az autónkat, hogy ne érje váratlanul a hirtelen megnövekedett igénybevétel, és hogy magunkat is megkíméljük az esetleges, későbbi kellemetlen helyzetektől.

1. Nagytakarítás

A tavaszi nagytakarítást érdemes nem csak a házunkra korlátozni. A hosszú téli időszak meglehetősen igénybe veszi az autót, a reggeli fagyoknak pedig megvannak a következményei. Első tippünk tehát a következő: mossuk le autónkat otthon a kertben vagy látogassuk meg a legközelebbi autómosót.

 

2. Ellenőrizzük az abroncsokat

Megfelelő guminyomással nem csak biztonságosabban vezethetünk, de pénzt is spórolunk: ha a nyomás eléri a gyártó által előírt szintet, autónk egész egyszerűen kevesebbet is fogyaszt. A tavasz pedig remek időszak arra, hogy átvizsgáljuk a téli utakon elnyűtt kerekeket.

 

3. Az akkumulátort se felejtsük ki

Sok minden használódhat el autónk elektronikai rendszerében is. Egy lemerült akkumulátor pedig nem csak egyszerűen kellemetlen, de veszélyes is lehet, ha útközben éri az embert. Ezért fordítsunk rá különös figyelmet tavaszi autó-nagytakarításunk során.

 

4. Az ablaktörlő és ami vele jár

Szintúgy érdemes alaposan átnézni és akár le is cserélni tavasszal az ablaktörlőket. Az esős ősz és havas-fagyos téli időszak alatt könnyedén elhasználódhatnak, és még csak autószervízbe se kell mennünk a cseréjükért. A folyadékot is töltsük újra, hisz tavasszal váratlanul zúdulhat le kiadós eső.

 

5. Olajcsere

Kiemelten fontos, hogy időszakosan cseréljük az olajat autónkban, ha még hosszú évek múltán is biztonságosan szeretnénk a volán mögé ülni. Egy tavaszi műhely-vizit sok bajtól és kártól, veszélytől menthet meg minket, tehát figyeljünk oda erre is. Ha már a természet megújul tavasszal, miért ne tehetné ezt az autónk is?