Egzotikus szuperhősök a gyümölcskosárban

Különleges gyümölcsök, amik csodát tesznek a szervezetünkkel.

Ma elhoztunk néhány nem mindennapi gyümölcsöt. Nemcsak azért kivételesek, mert távoli országok erdeiből érkeztek Magyarországra, hanem azért is, mert fogyasztásuk szinte csodát tehet a szervezetünkkel.

 

A különleges Graviola

A tüskés alma és soursup néven ismert Graviola Amerika, Afrika és Délkelet-Ázsia trópusi vidékeiről származik. A nagy, szív alakú gyümölcs őshazájában teljesen átlagosnak számít, nálunk pedig szinte ismeretlen, pedig rengeteg kutatás bizonyítja gyulladáscsökkentő és daganatellenes hatását. Fogyasztható magában, gyümölcsléként és süteményekben is.

 

A hihetetlen Guava

A perui guava szintén hasonlít az almához, halványzöld, de akár bíborvörös színekben is pompázhat. Az ő szuperképessége? Szinte túlcsordul benne a C-vitamin. Annyira, hogy még a citrusokat is könnyedén beelőzi. Sőt, A-, B-, E- és K-vitaminokban bővelkedik. És itt még messze nincs vége: ez az aromájában egyedülálló gyümölcs segíthet a fogyásban, a káliumnak köszönhetően erősíti a szív- és érrendszert, a tiamin által pedig az idegrendszer normális működését segíti elő. Egy igazi vitaminbombával van dolgunk!

 

A csodálatos goji

Az apró, vörös goji bogyónak figyelemre méltó múltja van a kínai orvoslásban és kultúrában. Itt az ideje, hogy nálunk is elfoglalja méltó helyét a szupergyümölcsök között. Az immunrendszer felerősítése mellett a cukorbetegség megelőzését is elősegíti, javítja a szív- és érrendszer működését, és noha sasszemünk nem lesz tőle, a látást és a kognitív képességeket is bizonyítottan javítja.

 

A félelmetes sárkánygyümölcs

A neve kissé fenyegetően hangzik, de ez csak a látszat: egy jóságos és védelmező sárkányról van szó. Hogy miért? A Dél-Amerikában őshonos, pitahaya néven is ismert gyümölcs lángokra hasonlító héja savanykás belsőt takar. A bőr és haj egészségének megőrzése mellett vigyáz a koleszterin- és vércukorszintre, valamint az immunrendszerre is.

 

Açaí, a csodabogyó

Végezetül következzék a lista legkissebbike, az áfonyára emlékeztető açaí (ejtsd: ászái). A dél-amerikai esőerdőkben őshonos açaí pálma gyümölcse egy kiváló antioxidáns, az immunrendszerünk és sejtjeink apró, mégis hihetetlenül erős védelmezője. Gátolja az idő előtti öregedést, és a kalciumnak köszönhetően a csontoknak is jót tesz.

Van egy jó hírünk: noha egzotikus gyümölcsről van szó, nem kell az Amazonasig menni, hogy megkóstolhassuk: a Hegyvidék Bevásárlóközpontban nemrég megnyitotta kapuit a The Açaí Spot Budapest, ahova az acai nem por formában, hanem egyenesen a friss gyümölcsből készült sörbet formájában érkezik, amely nemcsak még egészségesebb, de lényegesen intenzívebb, finomabb az íze is!

Emellett számos egzotikus és prémium összetevőből készült finomságot is megkóstolhat itt minden különlegességekre vágyakozó vendég!