A saját stílus megtalálásának alapjai

Az öltözködés, a helyes – megfelelő színű és anyagú – ruházat kiválasztása és ízléses összeállítása a nők mindennapi életének egyik legfontosabb témája.

A nő imponálni akar, elbűvölni a világot, szűkebb és tágabb környezetét, gyönyörködtetni a férfiakat, tetszeni a többi nőnek és nem utolsósorban önmagának, megfelelni saját elképzeléseinek és vágyainak.

Praktikus, rá jellemző , egyedi de az elvárásoknak is megfelelő ruhatárra van szüksége, amely megfelel a mindennapi női feladatoknak, de az üzleti életben is jól kombinálható. A klasszikus üzleti és casual irányzatok napjainkban erősen hatnak egymásra, nehéz ma vegytiszta stílust találni, ezért egyre nehezebb a tökéletes ruhatár összeállítása is. Hiszem azt, hogy a jó stílus, jó közérzetet teremt és ez által a mindennapi örömökhöz nagymértékben hozzájárul.

Hiszem azt, hogy a jó stílus, jó közérzetet teremt és ez által a mindennapi örömökhöz nagymértékben hozzájárul.

A megfelelő stílus és az ennek megfelelő ruhatár kialakításánál az egyik legfontosabb szempont, hogy tisztában legyenek objektív fizikai adottságaikkal, magasságukkal, testük sziluettjével, azaz a nyak hossza, a mell és a vállak vonala, a csípő és a derék íve, valamint a fenék formája, a comb hossza, a lábszár íve által meghatározott egységgel, a test kontúrvonalaival. Tudniuk kell, hogy megjelenésük légies, karcsú, átlagos, inkább sportos, masszív vagy erőteljes.

Csak a saját testi adottságait jól ismerő, azt elfogadó embernek lesz jó stílusa. Aki figyelmen hagyja a teste által megadott objektív valóságot, az sosem érheti el a non verbális eszközökkel maximalizálható hatást. Egyfelől azért, mert nem kapja majd meg környezetétől a pozitív – és nagyon fontos – visszajelzéseket, másfelől azért, mert tudat alatt maga sem érzi majd jól magát valami olyanban, ami vagy korához, vagy fizikai valóságához nem illeszkedik optimálisan.

A saját stílus felépítésének első lépése ezért a saját fizikumunk megismerése, elfogadása, és az ehhez optimálisan illeszkedő forma – és színvilág megtalálása és annak következetes követése.

A legtöbb nő számára komoly problémát jelent az évek múlása, mert hiányzik társadalmi kultúránkból az egyes korokhoz köthető ideák megfogalmazása. Ma mindenki fiatal és ránctalan nőket emleget, miközben az üzleti életben aktív nők legtöbbje átlépte már a negyedik és ötödik x-et is.

Aki változni akar, annak túl kell lépnie a „fiatalság csapdán” , nem szabad energiája túlnyomó részét a fiatalság megtartására koncentrálni, sokkal inkább az adott korához illő optimális megoldást kell keresnie. Elfogadva ez által azt, hogy negyven, ötven évesen, és hatvan felett is lehet olyan tökéletes stílusunk, amely alkatunkhoz, korunkhoz és élethelyzetünkhöz illeszkedik.

A koruk alá öltöző nők stílusa erőltetett, összképe általában sikertelen. Ezért a jó stílus kialakításának egyik legfontosabb alapja, a saját koruk és adottságaik elfogadása.

Ajánljuk még

Stílusakadémia

Blue Jeans (2. rész)

Az, hogy valaki farmert visel, ma már nem kérdés, a világlátását, stílusosságát ma az jellemzi, hogy melyik típust, melyik szabást, színt, kivitelt és árszintet preferálja.

Stílusakadémia

Blue Jeans (1. rész)

A huszadik század egyik legbefolyásosabb tervezője, Yves Saint Laurent mondta egyszer, hogy elégedett azzal, amit a divatban létrehozott, de azt nagyon sajnálja, hogy a farmert nem ő találta ki.

Stílusakadémia

Nő kék blézerben

A klasszikus ruhadarabokban az a csodálatos, hogy nem lehet őket megunni, változzon bárhogy is a divat szeszélye, a klasszikus mindig nélkülözhetetlen marad, alkalmazkodik a változásokhoz, de lényegét megtartva állja a helyét.

Stílusakadémia

A stílusos nő

Milyen is a stílusos nő? Nem csupán a megfelelő ruházatot, a jól eltalált sminket, a tökéletes frizurát jelenti, hanem a ruha és viselője egységét.

 • POSTA
  Hétfő-péntek 08:00-20:00
  Szombat 10.00-14.00
  Vasárnap zárva

 • SZUPERMARKET
  Hétfő-szombat
  07:00-20:00
  Vasárnap
  08.00-16.00

 • Tisztelt Látogatóink!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 71/2020 (III.27.) számú kormányrendelet értelmében a 65. életévüket betöltött vásárlók az élelmiszerüzleteket, drogériákat és gyógyszertárakat 9:00 és 12:00 között látogathatják. Ebben az időszakban csak az érintett korosztály tagjai tartózkodhatnak a felsorolt üzletekben.

  Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy 2020. március 28. és április 11. között bevásárlóközpontunkban kizárólag a kormányrendelet hatálya alá eső üzletek tartanak nyitva, amelyek – esetenként a megszokottól eltérő – nyitva tartásáról az üzletek elérhetőségein tájékozódhatnak.

  Saját és embertársaink egészségének megóvása közös érdekünk, ezért kérjük minden látogatásuk során tartsák be a kormányrendeletben foglaltakat. Ennek értelmében kérjük, hogy tartsanak legalább másfél méter távolságot az üzletben tartózkodóktól és minimalizálják a velük történő érintkezést. Amennyiben vendéglátó üzletet látogatnak, úgy ott csak az ételek kiadásának és szállításának idejéig tartózkodjanak.

  Felhívjuk figyelmüket, hogy a kormányrendeletben foglaltak be nem tartása szabálysértésnek minősül, amely ötezertől ötszázezer forintig terjedő pénzbüntetéssel szankcionálható. Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

   

  Tisztelettel:

   a Hegyvidék Bevásárlóközpont üzemeltetése