Szerkezetkész a Hegyvidék Központ

Szerkezetkész az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központja, a Hegyvidék Központ

A nehéz gazdasági helyzet ellenére a tervezett ütemben halad és szerkezetkésszé  vált az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központja. Az épület bokrétaünnepségén helyére került a zárógerenda és beszédet mondott Pokorni Zoltán, a XII. kerület Hegyvidék polgármestere és Noah M. Steinberg, a beruházó WING Zrt. vezérigazgatója.

A Hegyvidék Központ az egyetlen újonnan épülő kereskedelmi fejlesztés az országban, amely idén átadásra is kerül. A központ sikerének záloga a kiváló elhelyezkedés, a jól átgondolt koncepció és a nagy múlttal rendelkező, magyar fejlesztői háttér.

A beruházással környezettudatos módon újul meg az Apor Vilmos tér, amely évtizedek óta a kiskereskedelem központja. A Budapest XII. kerületének szívében épülő elegáns, mégis barátságos hangulatú üzlet- és szolgáltató központ 2012 októberében nyitja meg kapuit.

A központ megálmodói a maga nemében egy új kategóriát kívántak megvalósítani. Olyan szép és szerethető helyet, amit az ember magáénak érez, ahova szívesen megy, és ahol a praktikus ügyek gyors elintézése mellett, a találkozóit is örömmel bonyolítja le. A központ egyediségét a magas színvonalú szolgáltatások teljes köre és a családias hangulat adja.

A Hegyvidék Központ területe 6.900 m2, ebből 5.300 m2 üzlethelyiség, 1.600 m2 iroda. A bérbeadás folyamatosan zajlik, a kereskedelmi terület közel 80%-a már bérlőre talált. Összesen nagyjából ötven üzlet és 190 parkolóhely fogadja majd a látogatókat.

Az épület a jövő szempontjainak figyelembe vételével épül, és a kereskedelmi létesítmények közül elsőként kapta meg a szigorú BREEAM nemzetközi védjegy “nagyon jó” előminősítését. Az energiatakarékos megoldásoknak köszönhetően a központ költséghatékonyan, alacsony üzemeltetési költségekkel, fenntartható módon működik majd. A környezettudatos gépészeti rendszerek alkalmazása mellett, különös hangsúlyt kapott a tudatos vízfelhasználás. A természetes fényellátást az átriumos megoldás segíti. Az épület tetején zöldtető található. A környezetkímélő közlekedést kerékpártárolók szolgálják.

A tervezésében és kivitelezésében magyar munkaerőt alkalmaznak. A megvalósulással körülbelül 200 új munkahely születik majd a kerületben.

Háttérinformáció:
A Hegyvidék Központ bérbeadása jó ütemben halad. A kereskedelmi terület közel 80%-a már bérlőre talált hét hónappal a megnyitás előtt.

A közelmúltban elkezdődött a legfelső szinten kialakításra kerülő 1.600 m²-es irodaszint bérbeadása is, ahol 50 m²-től bérelhetőek az egyedi igényekre szabott, környezettudatos, panorámás, „A” kategóriás irodák.

Üzletek, bérlők:
A központ már korábban leszerződött bérlői között található az OTP Bank, mely a kerület legnagyobb lakossági fiókját nyitja meg itt kiterjedt privátbanki szolgáltatásokkal, a CBA Príma a vezető szupermarket lánc vagy az ország egyik legjobb borkereskedése, a Bortársaság. Ezeken túl a Líra Könyvesbolt, a Príma Pék, a Semiramis Kávézó, a Rue d’ Avignon francia cukrászda, a Petit Pain szendvicsbár, a Brandt Virág, a Culinaria Hegyvidék delikát és biobolt, a DR + Med patika, a Happy Box, a Travel del Mar utazási iroda, az Írisz Szalon (tisztító, cipész és varroda), egy prémium zöldség-gyümölcsbolt és a Wolford prémium fehérnemű és divatmárka is a leendő bérlők közt szerepel.

Alkalmazott környezettudatos eszközök:
Energiatakarékos működés

 • Optimalizált, környezettudatos világítás
 • Maximális természetes fényellátás
 • Külső fényerőhöz igazodó intelligens belső világítás
 • LED-es világítás a vizesblokkokban
 • Környezettudatos gépészeti technológiák
 • Külső árnyékolók
 • Természetes szellőzés és friss levegő befújás
 • A bérleményi területek gépészeti rendszerének egyedi szabályozhatósága
 • Egyedi mérők (hőmennyiség, víz, elektromos áram)

 Környezettudatos anyaghasználat

 • Időtálló és újrahasznosítható anyagok
 • Környezettudatos anyagbeszerzés (pl. trópusi fafajták mellőzése)
 • Anyagok életciklus-elemzése
 • Meglévő anyagok felhasználása, újrahasznosítása (pl. bontott darált beton az alap ágyazatában)
 • Speciális multifunkcionális üveghomlokzat

 Tudatos vízfelhasználás 

 • Az ivóvíz környezettudatos használata (víztakarékos berendezések)
 • Az épület szennyvízkibocsátását, csatornahasználatát minimalizáljuk
 • Esővíz felhasználása öntözéshez
 • Szürkevíz felhasználása a mellékhelyiségek öblítéséhez
 • Vízfolyás érzékelők

 Környezettudatos hulladékkezelés

 • Szelektív hulladékgyűjtés
 • Hulladéktömörítés

 20 férőhelyes kerékpártároló és ehhez kapcsolódó zuhanyozó, öltöző 

Zöldtető 1000 m2-en

Finanszírozás, projektcsapat:
A projekt finanszírozója a Hypo Noe Gruppe Bank AG, Ausztria egyik vezető bankja, amely több mint 120 éves múltra tekint vissza. A projektcsapat tagjai, a fejlesztő WING Zrt. mellett a kivitelező Market Zrt., a WING leánycége, Magyarország első számú magasépítési vállalkozása, az Óbuda Újlak Zrt. bonyolító vállalkozás és a tervezésért felelős Aspectus Architect Zrt.

A fejlesztő WING:
A WING Zrt. az egyik legnagyobb magántulajdonban lévő magyar ingatlanvállalkozás jelentős projektportfolióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A fejlesztési tevékenység során a vállalat irodákra, ipari, logisztikai és kereskedelmi célú ingatlanok megvalósítására specializálódott.

További információ
Mátray Csenge, WING Zrt.
Tel.: +36 (1) 451-4760, Fax: +36 (1) 451-4289, matraycs@wing.hu, www.wing.hu,
www.hegyvidekkozpont.hu

Aktualitások

Változó vasárnapi nyitvatartás június 23 – augusztus 18. között

Kedves Vásárlóink! Bevásárlóközpontunk egyes üzletei június 23 – augusztus 18. között vasárnaponként megváltozott nyitva tartással üzemelnek.

Június a fűszerek hónapja a Delizia Gourmet & More-ban!

Június a fűszerek hónapja a Delizia Gourmet & More-ban.

Jó bizonyítványért jutalom jár a Líra könyváruházban.

Most érdemes ellátogatni a Líra könyváruházba, ahol a jó bizonyítványt jutalmazzák.

Csapjon le az utolsó helyekre a Neckermann-nál!

Csapjon le az utolsó helyekre a Neckermann utazási irodában!

Készletkisöprés a Vathy’s Cornerben.

Készletkisöprés a Vathy’s Cornerben. Egyes cipők 40.000Ft-tól, zakók 50.000Ft-tól, öltönyök 70.000Ft-tól kaphatóak.