Rólunk

_DSC5018a_1 (3)_sEz az a hely, ahol ismerik, ahol várják és ahol fontos!

Itt nem kell hosszasan keresgélnie, míg meg tud venni egy csokor virágot, vagy éppen a reggeli újságját, de ha szeretne, akár hosszan is el tud időzni az üzletek gazdag választékát böngészve vagy a kávézók teraszán üldögélve.

A Hegyvidék Bevásárlóközpont tervezésében és kivitelezésében magyar munkaerő vett részt. A megvalósulással körülbelül 200 új munkahelyet teremtettünk a kerületben.

IMG_9002Minőség, különlegesség

„Highly commended” elismerésben részesült a Hegyvidék Bevásárlóközpont az International Property Awards-on. A sikeres pályázóknak járó díjat Londonban adták át 2013. szeptember 24-én, ahol a Hegyvidék Bevásárlóközpont a kereskedelmi fejlesztések között aratott elismerést.

Az International Property Awards nagy hagyományokkal rendelkező ingatlan díj – az ezzel a díjjal kitüntetett vállalatok logójára világszerte a kifogástalan szakmai teljesítmény jelképeként tekintenek. Az egyes kategóriák győztesei a maguk területén kivételesen magas szakmai tudásról és versenyképességről tesznek tanúbizonyságot. A díjat területi régiónként és területenként ítéli meg egy szakmai zsűri.

 

Delizia-3392A Hegyvidék Bevásárlóközpontban minőségi szolgáltatásokat és termékeket, gasztronómiai különlegességeket kínálunk elérhető áron.

Többek között itt található a kerület legnagyobb OTP bankfiókja és legmodernebb Príma szupermarket. Az üzletház egyedi, kulináris termékeket árusító „sarki kisboltjai” mindenből a legfinomabbat nyújtják, a bio élelmiszerek széles választéka mellett, prémium kategóriás delikát termékeket, különleges kávékat, kitűnő borokat és felvonulnak a magyar kézműves gasztronómia remekei is. Itt nyílt meg a főváros első prémium halkereskedése a Vörös Homár és itt található Magyarország legjobb hentesének, Gál Józsinak a húsboltja is. A női-, gyermek- és férfidivatot és kiegészítőket keresők a máshol nem elérhető prémium márkák közül válogathatnak többek között a Vathy’s Corner-nél, a Schiffer Upper Class Club-ban, a Vincze Cipőnél vagy a Lovely You Kidsfashion-ben. A Líra könyvesboltban hozzáértő tanácsadást is kínálnak, a Neckermann & Thomas Cook neve garancia a biztonságos utazásra. A dm drogéria és a gyógyszertár különös figyelmet fordít a vásárlói igények maximális kiszolgálására, ahogyan minden más üzlet.

 

IMG_1126A Hegyvidék Bevásárlóközpontban található a világ legnagyobb lentikuláris műalkotása.

Várnai Gyula: Erdő a tisztáson

Várnai Gyula, a magyar kortárs művészet egyik legjelentősebb alkotója egyedülálló művet hozott létre a Hegyvidék Bevásárlóközpontban.

A művészet iránti elkötelezettség eredményeként korunk új típusú közösségi terében nyílik alkalom a művészet és a közönség találkozására. A 70 négyzetméter nagyságú lentikuláris print a valaha készült legnagyobb műalkotás, amelyet ezzel a technikával alkottak. A lentikuláris nyomat sajátos lencsés felületének köszönhetően olyan optikai hatást kelt, amelynek következtében a kétdimenziós képet nézője térbelinek érzékeli, melynek mélysége a kép fizikai síkja elé és mögé is kiterjed. A hely specifikus, azaz kifejezetten a helyszín adottságaihoz megálmodott és megvalósult installáció egy Gyermekláncfű-mező stilizált felnagyítása. Megtaláljuk a műben a mikro és a makro világ struktúráinak hasonlóságait, párhuzamosságait felfedezni és bemutatni kívánó szemléletet. A mű minden irányból újabb és újabb színeket és látványokat tár nézője elé. Az, hogy a művész a természeti környezet egy elemét választotta műve tárgyául, összecseng az épület öko-tudatos szemléletével, ugyanakkor mind formai, mind technológiai vonatkozásában illeszkedik a letisztult modernista architektúrához és designhoz.

 

Környezettudatosság

A Hegyvidék Bevásárlóközpont az ország első környezettudatos kereskedelmi és szolgáltató központja, ami megkapta a szigorú BREEAM nemzetközi védjegy “nagyon jó” minősítését. Az energiatakarékos megoldásoknak köszönhetően a központ költséghatékonyan, alacsony üzemeltetési költségekkel, fenntartható módon működik.

Alkalmazott környezettudatos eszközök:

Környezettudatos anyaghasználat:

 • Újrahasznosított anyagok és újrahasznosítható anyagok használata
 • Környezettudatos anyagbeszerzés, a trópusi fafajták mellőzése
 • Anyagok életciklus-elemzése

Tudatos vízfelhasználás:

 • Az ivóvíz környezettudatos használata víztakarékos berendezések révén
 • Az épület szennyvízkibocsátása, csatornahasználata minimalizált
 • Esővíz felhasználása öntözéshez
 • Szürkevíz felhasználása a mellékhelyiségek öblítéséhez

Környezettudatos hulladékkezelés:

 • Szelektív hulladékgyűjtés
 • Hulladéktömörítés

Kerékpártároló és kapcsolódó öltöző

Elektromos autó töltő

Zöld tető 1.000 m2-en

Energiatakarékos működés:

 • Optimalizált világítás
 • Maximális természetes fényellátás
 • Külső fényerőhöz igazodó intelligens belső világítás
 • Környezettudatos gépészeti technológiák
 • Speciális multifunkcionális üveghomlokzat
 • Külső árnyékolók
 • Természetes szellőzés és friss levegő befújás