Megnyitja kapuit a Hegyvidék Központ

Megnyitja kapuit Magyarország első környezettudatos üzletközpontja, a Hegyvidék Központ

A hely, ahol a kézműves gasztronómia és a világdivat találkozik!

2012. október 12-én, pénteken nyit Magyarország és Budapest legújabb bevásárlóközpontja, a Hegyvidék Központ. A 6500 négyzetméteres, családias hangulatú kisközpont arra készül, hogy a környezettudatosságot szem előtt tartva minőségi szolgáltatásokat és termékeket kínáljon megfizethető áron.

Az Apor Vilmos tér évtizedek óta a kereskedelem helyszíne. A Hegyvidék Központ megálmodásával ez a tradicionális funkció új életre kel a legmagasabb igényeket is kielégítő, környezettudatos formában. Az első hazai “zöld” üzletközpont különlegessége a többi között, hogy itt tölthető először az országban a legmodernebb elektromos jármű a bevásárlás alatt, az üzletközpont hasznosítja az esővizet és újra hasznosítja – tisztítás után – a csapvizet is. Az épület tetején közel ezer négyzetméternyi zöld tető található, amely a levegő tisztításában és az épület hőháztartásában is szerepet kap. A környezetkímélő közlekedés elősegítését pedig kerékpártárolók szolgálják.
A központ a napi, heti bevásárlás kényelmes intézésén, a kellemes kávézáson túl ízelítőt nyújt a hazai és a nemzetközi gasztronómia legjavának speciális kínálatából és a divatvilág máshol nem található világmárkái is elérhetőek itt.
Az épület tervezése során egy családias hangulatú, emberléptékű üzletközpont létrehozása volt a cél. Az otthonosság érzését az eleganciával ötvöző épületbelsőt a kitűnő átláthatóság és könnyű eligazodás jellemzi. Nem kell senkinek sem hosszasan keresgélnie, míg meg tud venni egy csokor virágot, vagy éppen a reggeli újságját.
A ház különlegessége a belső térben, az épület csaknem teljes magasságában végigfutó kortárs mű, a világ legnagyobb lentikuláris művészeti alkotása. Kép, ami minden oldalról új színeket és dimenziót mutat a szemlélőnek és egyedi élményt nyújt. A művészet iránti elköteleződést a legfelső szinten, a Hegyvidék Galérián helyet kapó gyermekrajzok is jelzik, a Szépia Rajziskola diákjainak munkái.
Az épület tájékozató rendszere is egyedi. Az infopult arcfelismerő rendszere automatikusan életkor és nem szerint képes ajánlani az üzletek kínálatából, személyre szabottan.

A Hegyvidék Központ a WING Zrt. fejlesztésében valósul meg és létrejöttével hozzávetőleg 200 új munkahely létesül a kerületben.

A WING az egyik legnagyobb magyar ingatlanvállalkozás, professzionális cég, aki stabil és tőkeerős pénzügyi hátterének és több mint tíz éves ingatlanpiaci tapasztalatának köszönhetően, jelen gazdasági helyzetben is képes volt sikeres beruházás magvalósítására. A projekt finanszírozója a Hypo Noe Gruppe Bank AG, Ausztria egyik vezető bankja, amely több mint 120 éves múltra tekint vissza. A projektcsapat további tagjai, a WING leányvállalatai a kivitelező Market Építő Zrt, Magyarország első számú magasépítési vállalkozása és a tervezésért felelős Aspectus Architect Zrt. Szerdahelyi László vezérigazgató vezetésével. A bonyolító az Óbuda Újlak Zrt. volt.

AZ ÜZLETKÖZPONT KÍNÁLATA: SZOLGÁLTATÁS, GASZTRONÓMIA, DIVAT
Itt nyílik a kerület legnagyobb OTP bankfiókja, ahol 650 négyzetméteren valósul meg prémium fióki ügyfélkiszolgálás, új világszínvonalú IT technikák bevezetésével. Ezen túl privátbanki egység és utazási iroda is az ügyfelek rendelkezésére áll.
Az itt nyíló CBA Príma az ország legszebb delikát szupermarketje, amely a napi, heti bevásárlást számos különlegességgel és ötletes receptklubbal szolgálja speciális bio- és reform élelmiszerekkel, a magyar kézműves gasztronómia magas minőségű termékeivel.
Felsorakoznak a gasztronómia képviselői. A Szervusz Bisztroban reggelit, ebédet és vacsorát is kínálnak. A Príma Pék egészségtudatos, teljes kiőrlésű, rozsos, magos terméket kínál. A La Praline francia cukrászat autentikus francia édességeket hoz el eredeti házi receptek szerint készítve. Az üzletház egyedi, kulináris termékeket árusító „sarki kisboltjai” – a Delizia, a Swiss Collection, a Szamos Csokolédé – mindenből a legfinomabbat szeretnék nyújtani, a bio élelmiszerek széles választéka mellett, prémium kategóriás delikát termékek között lehet majd válogatni. A főváros első prémium halkereskedése a Vörös Homár, a halpulton és az akváriumban kínált édesvízi halakkal és friss tenger gyümölcseivel, valós hiányt pótol. Amennyiben húskülönlegességre, prémium minőségű termékekre, egyedülálló hamburger- élményre, vagy pusztán a vasárnapi ebédhez valóra van szüksége, várja Gál Józsi, az ország legjobb hentese. A kávézás szerelmesei a Hegyvidék Központban található Coffea Arabica kávézóban megízlelhetik a világ legkülönlegesebb kávéit, a Kopi Luwak-ot és a Jamaica Blue Mountain-t. A cukorbeteg és egészségtudatos vásárlók szintén elégedettek lehetnek a sütemények és édesítőszerek széles választékával. A központban nyíló Bortársaság a legjobb magyar és külföldi borokat kínálja majd.
A női-, férfi és gyermekdivatot és kiegészítőket keresők prémium márkák közül válogathatnak a Stefanelnél, az Olsennél, a Triumphnál, a Vathy’s Cornernél és Jacadinál. A könyvek is ide jönnek, a kényelmes vásárlást hozzáértő tanácsadás egészíti ki a Liránál. Az utazni vágyók kiszolgálására a Neckermann – Thomas Cook törekszik majd, melynek neve garanciát jelent az utazást kedvelő igényes közönség számára. A dm drogéria és a DR+MED gyógyszertár az elvárt és megszokott magas színvonalú szolgáltatást biztosítják majd a Hegyvidék Központban is, különös figyelmet fordítva a vevői igények maximális kiszolgálására. A Beauty Salon szépségszalon prémium minőségű szépségipari szolgáltatásokkal várja vendégeit, a fodrászat a Senscience by Shiseido márka magyarországi referencia szalonja.
A minőség és a választék garancia arra, hogy a Hegyvidék Központ nyitásával megszületik az a szép és szerethető hely, amit az ember magáénak érez, ahova szívesen megy, és ahol a praktikus ügyek gyors elintézése mellett, a találkozóit is örömmel bonyolítja le.

ALKALMAZOTT KÖRNYEZETTUDATOS ESZKÖZÖK
•    Energiatakarékos működés
o    Optimalizált, környezettudatos világítás
o    Maximális természetes fényellátás
o    Külső fényerőhöz igazodó intelligens belső világítás
o    LED-es világítás a vizesblokkokban
o    Környezettudatos gépészeti technológiák
o    Külső árnyékolók
o    Természetes szellőzés és friss levegő befújás
o    A bérleményi területek gépészeti rendszerének egyedi szabályozhatósága
o    Egyedi mérők (hőmennyiség, víz, elektromos áram)
•    Tudatos vízfelhasználás
o    Az ivóvíz környezettudatos használata (víztakarékos berendezések)
o    Az épület szennyvízkibocsátását, csatornahasználatát minimalizáljuk
o    Esővíz felhasználása öntözéshez
o    Szürkevíz felhasználása a mellékhelyiségek öblítéséhez
o    Vízfolyás érzékelők
•    Környezettudatos anyaghasználat
o    Időtálló és újrahasznosítható anyagok
o    Környezettudatos anyagbeszerzés (pl. trópusi fafajták mellőzése)
o    Anyagok életciklus-elemzése
o    Meglévő anyagok felhasználása, újrahasznosítása (pl. bontott darált beton az alap ágyazatában)
o    Speciális multifunkcionális üveghomlokzat
•    Környezettudatos hulladékkezelés
o    Szelektív hulladékgyűjtés
o    Hulladéktömörítés
•    Elektromos töltőberendezés elektromos autó töltéséhez
•    20 férőhelyes biciklitároló és ehhez kapcsolódó zuhanyozó, öltöző
•    Zöldtető 1000 m2-en

Aktualitások

Adventi Programok
Szerezzen örömet a válogatás élményével szeretteinek Delizia Gourmet & More ajándékutalvánnyal.

Advent harmadik hete már teljes egészében a karácsonyi készülődésről szól.

Nézzen körül a Lírában és ajándékozzon könyvet karácsonyra!

Decemberben is keresse a Líra könyváruház ajánlatait.

Pihenjen meg egy csésze kávé mellett! Várja Önt az Édes Ábránd.

Kávékülönlegességekkel, kézműves süteményekkel valamint karácsonyi hangulattal várja Önt az Édes Ábránd!

A Játéksziget ötletes társasjátékai és építőjátékai végeláthatatlan örömöt biztosítanak az egész családnak!

Idén, az 5. éve megrendezett Ország Játéka mára független, rangos szakmai díjjá nőtte ki magát.

Karácsonyi ajándékötletek a dm-ben

Segítünk az ajándékválasztásban!