Blue Jeans (2. rész)

Az első részt itt olvashatja!

667f20451580028390c9577a037de626A farmernadrágot számos formában és színben dobták már piacra az adott kor divathóbortjainak megfelelően, de a stílusos emberek számára a mai napig a klasszikus ötzsebes az igazi, feszes fenék- és combrészével, kék színben.

Hosszú ideig divatosnak számított, a széles combrésszel és szűk alsó szabással készített répa fazon, ezt követték a különféle párhuzamos szárú és trapéz megoldások, majd végül piacra kerültek a túlméretezett és bő fenékrészes „oversize „modellek is. Az utóbbi évtizedek, különc  szabászati hóbortjai után lecsendesült a tervezők fantáziája, és a farmer visszatérni látszik klasszikus értékeihez. Mára a farmerdivat ismét mentes a szélsőséges díszítőelemektől, demokratikus és mindenki számára elérhető.

Tom Ford a divatvilág nagy provokátora legújabb farmer modelljeit logó és minden megkülönbözető jelzés nélkül dobta piacra, ezzel is azt hirdetve, hogy az egyszerűség a farmer igazi mondanivalója. A farmerek presztízsét ma egy – egy különleges részlet, az aprólékos finom, nem egyszer részben kézi kidolgozás és a válogatott alapanyagok adják.

Az, hogy valaki farmert visel, ma már nem kérdés, a világlátását, stílusosságát ma az jellemzi, hogy melyik típust, melyik szabást, színt, kivitelt és árszintet preferálja.

A klasszikus  farmert a hagyományosan kialakult szabása különbözteti meg leginkább a többi nadrágtól. Ez az ötzsebes megoldás, ami elöl oldalanként két íves bevágott zsebet, valamint a jobb oldalon egy a zseben belülre érő pótzsebet, és két a fenék részen elhelyezett rávarrott zsebet jelent.

A hetvenes évek gömbölyded, a derékra felívelt farmerjei után ma a normál és a csípő szabás a legkedveltebb, amely a testnek új arányokat ad. Sok farmer készül rugalmas és más kevert alapanyagokból, ezek szinte ráragadnak a viselő vonalaira, második bőrként viselkednek, sajnos  nem egyszer elrettentő példával szolgálva az önkritika teljes hiányáról.

A zsebek széleit patenttal is rögzíthetik, ez a patent egyfajta céges jelzés is, mint ahogy a hátsó zsebeken végigfutó hímzett vagy varrott mintázat is egyediséget és beazonosíthatóságot kölcsönöz a különféle modelleknek. A zsebek mérete és elhelyezése a fenék formáját jelentősen befolyásolja, gömbölyítheti, laposíthatja, kiemelheti azt. A farmer vásárlás esetén ezért különösen fontos, hogy a ruhadarab és test kapcsolatát a hátsó oldalról is megvizsgáljuk!

ecd3ada2816c01a66babbc3a6970df75Az, hogy valaki farmert visel, ma már nem kérdés, a világlátását, stílusosságát ma az jellemzi, hogy melyik típust, melyik szabást, színt, kivitelt és árszintet preferálja. A farmert lehet „ápoltan”, „klasszikusan” és „viseltes” felfogásban hordani. Ma a nadrág szabása, alapanyaga és kidolgozása határozza meg helyét a ruhatárban. Egyesek a ruhadarab átlagosságára és praktikumára, mások szexisségére és provokatív erotikájára helyezik a hangsúlyt! A  farmer lehet a múlttal összekötő kapocs, de egy új világ presztízs darabja is. Lényegében ahány farmer, annyi életérzés, ahány stílus, annyi viselési szokás, és ez által egy, az életünk adott szakaszában ránk jellemző történet.

A farmer kiválóan párosítható fehér pólóval vagy színes selyem inggel, viselhető kasmír pulóverrel és bőrdzsekivel. Üzleti megjelenésnél az ápolt farmer kiválóan megfér az aranygombos blézerrel, vagy akár egy Chanel stílusú kabáttal. Egy flitteres fényes felsőt kisérve pedig kiváló és szexi társ az éjszakában… ez a ruhadarab mindent kibír, ha jó ízléssel és érzéssel kombináljuk!

Ajánljuk még

Stílusakadémia

Blue Jeans (2. rész)

Az, hogy valaki farmert visel, ma már nem kérdés, a világlátását, stílusosságát ma az jellemzi, hogy melyik típust, melyik szabást, színt, kivitelt és árszintet preferálja.

Stílusakadémia

Blue Jeans (1. rész)

A huszadik század egyik legbefolyásosabb tervezője, Yves Saint Laurent mondta egyszer, hogy elégedett azzal, amit a divatban létrehozott, de azt nagyon sajnálja, hogy a farmert nem ő találta ki.

Stílusakadémia

Nő kék blézerben

A klasszikus ruhadarabokban az a csodálatos, hogy nem lehet őket megunni, változzon bárhogy is a divat szeszélye, a klasszikus mindig nélkülözhetetlen marad, alkalmazkodik a változásokhoz, de lényegét megtartva állja a helyét.

Stílusakadémia

A stílusos nő

Milyen is a stílusos nő? Nem csupán a megfelelő ruházatot, a jól eltalált sminket, a tökéletes frizurát jelenti, hanem a ruha és viselője egységét.

 • POSTA
  Hétfő-péntek 08:00-20:00
  Szombat 10.00-14.00
  Vasárnap zárva

 • SZUPERMARKET
  Hétfő-szombat
  07:00-20:00
  Vasárnap
  08.00-16.00

 • Tisztelt Látogatóink!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 71/2020 (III.27.) számú kormányrendelet értelmében a 65. életévüket betöltött vásárlók az élelmiszerüzleteket, drogériákat és gyógyszertárakat 9:00 és 12:00 között látogathatják. Ebben az időszakban csak az érintett korosztály tagjai tartózkodhatnak a felsorolt üzletekben.

  Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy 2020. március 28. és április 11. között bevásárlóközpontunkban kizárólag a kormányrendelet hatálya alá eső üzletek tartanak nyitva, amelyek – esetenként a megszokottól eltérő – nyitva tartásáról az üzletek elérhetőségein tájékozódhatnak.

  Saját és embertársaink egészségének megóvása közös érdekünk, ezért kérjük minden látogatásuk során tartsák be a kormányrendeletben foglaltakat. Ennek értelmében kérjük, hogy tartsanak legalább másfél méter távolságot az üzletben tartózkodóktól és minimalizálják a velük történő érintkezést. Amennyiben vendéglátó üzletet látogatnak, úgy ott csak az ételek kiadásának és szállításának idejéig tartózkodjanak.

  Felhívjuk figyelmüket, hogy a kormányrendeletben foglaltak be nem tartása szabálysértésnek minősül, amely ötezertől ötszázezer forintig terjedő pénzbüntetéssel szankcionálható. Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

   

  Tisztelettel:

   a Hegyvidék Bevásárlóközpont üzemeltetése