Blue Jeans (1. rész)

poses.modaA huszadik század egyik legbefolyásosabb tervezője, Yves Saint Laurent mondta egyszer, hogy elégedett azzal, amit a divatban létrehozott, de azt nagyon sajnálja, hogy a farmert nem ő találta ki.

A legendás tervezőnek igaza volt, a farmer mára a divat örök klasszikusa lett, megkerülhetetlen, nélkülözhetetlen és megunhatatlan.

A divatvilág jelentős szakírói igaz egy jó évtizede temették már, és megírták nekrológjaikat, de a kék pamut anyag változatlanul köztünk van, sőt talán még soha nem volt ennyire népszerű, ennyire sokarcú és ennyire változatos.

Ma a farmer nélkül nincs utcakép, nincs valóság.

Ma a farmer nélkül nincs utcakép, nincs valóság.

A farmer generációkat és ezzel korszakokat köt össze, demokratikus, hiszen széles ársávban elérhető. Casual jellege ellenére, része lehet az üzleti lazább megjelenésnek, a hétköznapi és hétvégi életünknek, de akár alkalmi viselethez is kombinálható. Stílusos kísérő, mert üzenete mindig a viselő személyéhez, öltözetének más darabjaihoz igazodik! Ezer arca közül, mindenki megtalálhatja, a számára leginkább megfelelőt!

Versace a kilencvenes években estélyi tafthoz és selyemhez párosította,  pedig előszeretettel kombinálja szmokinghoz és csokornyakkendőhöz.

6e83097830b893e4dd5d5ef631533894A farmer olyan, mint a fehér ing, ezerarcú, mégis egyéniséget ad, ha bátorsággal és fantáziával kombináljuk.

A blue jeans, vagyis a farmer nadrág története  munkás nadrágként indult, majd  a vadnyugat meghódítóinak, az aranykor névtelen hőseinek volt legfontosabb darabja, igazi stílusát és nimbuszát a cowboy kultusznak köszönheti. Ez a legendás múlt az, ami a mai napig eredetiséget és örök stílust kölcsönöz ennek a  ruhadarabnak. Századunk harmincas és negyvenes éveiben Amerika-szerte már a legkedveltebb hétvégi ruha volt, európai térhódítása viszont csak a második világháború utáni időkben kezdődött el.

Az ötvenes években a jeans Európában a szabadságot és a másságot jelentette. A hetvenes évek hippi korszakának igazi szimbólumává vált, majd a nyolcvanas évektől klasszikus darab lett.

Felfedezték a tervezők, megjelentek a designer jeans márkák és ezáltal beszivárgott a presztízs rétegek ruhatárába is.

Gianni Versace a kilencvenes évek derekán couture jeans vonalával olyan korszakot nyitott, amely a farmert beemelte a luxus termékek közé, így lett a túlélésért harcoló aranyásók munkásnadrágjából a párizsi, milánói luxusszalonok keresett kedvencei. A Dolce & Gabbana kollekciók, Cavalli provokatív bemutatói, Chanel és Dior éppen olyan természetességgel nyúlnak a farmerhez, mint a Levi’s, a Zara vagy éppen a Burberry.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatja el!

Ajánljuk még

Stílusakadémia

Blue Jeans (2. rész)

Az, hogy valaki farmert visel, ma már nem kérdés, a világlátását, stílusosságát ma az jellemzi, hogy melyik típust, melyik szabást, színt, kivitelt és árszintet preferálja.

Stílusakadémia

Blue Jeans (1. rész)

A huszadik század egyik legbefolyásosabb tervezője, Yves Saint Laurent mondta egyszer, hogy elégedett azzal, amit a divatban létrehozott, de azt nagyon sajnálja, hogy a farmert nem ő találta ki.

Stílusakadémia

Nő kék blézerben

A klasszikus ruhadarabokban az a csodálatos, hogy nem lehet őket megunni, változzon bárhogy is a divat szeszélye, a klasszikus mindig nélkülözhetetlen marad, alkalmazkodik a változásokhoz, de lényegét megtartva állja a helyét.

Stílusakadémia

A stílusos nő

Milyen is a stílusos nő? Nem csupán a megfelelő ruházatot, a jól eltalált sminket, a tökéletes frizurát jelenti, hanem a ruha és viselője egységét.

 • SZUPERMARKET
  Hétfő-szombat
  07:00-20:00
  Vasárnap
  08.00-16.00

 • POSTA
  Hétfő-péntek 08:00-20:00
  Szombat 10.00-14.00
  Vasárnap zárva

 • KORMÁNYABLAK
  Hétfő: 07.00-17.00
  Kedd: 08.00-17.00
  Szerda: 08.00-20.00
  Csütörtök: 08.00-18.00
  Péntek: 08.00-14.00
  Szombat-vasárnap: ZÁRVA